PŘIPOMENUTÍ 4. VÝROČÍ ZALOŽENÍ ZPÍVÁNEK

Ty čtyři roky, které uplynuly od doby, kdy několik hudebníků si začalo především pro sebe muzicírovat, není zas tak dlouhá doba. Přesto je to příležitost zrekapitulovat co se odehrálo, ale to není téma pro popis večera. Tentokráte to bylo netradičně v pátek v restauraci U Vodárny.

S ohledem na kolizi s dalšími akcemi to nevypadalo moc dobře s hráči na nástroje, ale byla provedena mobilizace, takže to dopadlo velice slušně. Byla tam sice řada alternativ - na cachun hrál Adam Misař, na basu Luboš Miřatský z Poděbrad, kytarovou sekci posílil Tony Krejčí z Prahy, na housličky čaroval Roman Stehlík a když k tomu přičteme, že přišel i Bob Šťastný, tak to bylo slušné obsazení. I podle vyjádření návštěníků to "šlapalo". Jen ta banja chyběla. Přeci tomu dodávají "grády". Luboš si náramně rozuměl s Adamem, který je muzikatsky také basista. Pěkné hudební vložky předváděla dvojice Roman Stehlík, kterému přizvukoval Tony Krejčí na harmoničky.

Přišlo opět hodně lidí. Prakticky nebyla volná stolička. Po úvodní části došlo i na country tanečky. Tanečníky doprovázela živá muzika se zpěvem. To se hned tak nevidí. Byl na ně i pěkný pohled. Marně se neříká, že tvrdý trénink přináší ovoce.

Založení Zpívánek připoměla i vedoucí skupiny Iva Misařová básní, kterou vytvořil její syn Aleš. Recitovala ji s velkým gustem a aby tomu dodala na efektu, tak ji přednesla stojíce na židli.

S obrazovou dokumentací to tentokráte není slavné. Scházel hlavní fotograf Přemek Svatý, který příšel až na závěr, kdy už se lidé rozcházeli. K disposici je ješte několik obrázků udlělaných na mobil. Ta kvalita "nic moc", ale lepší něco nežli nic. Konečně, můžete se zde přesvědčit.

Zpět na stránku Realizované akce.