ZPÍVÁNKY - TENTOKRÁTE U KOCOURA - 13.9.2014

Popis akce je jen prozaický, protože náš hlavní básník - Mišák byl stále ještě v pracovní neschopnosti, takže se musíte spokojit s tím, co máte před sebou. Snad příště tam příjde i jiný pohled.

Při putování po nymburských hospodách naše cesta tentokráte vedla na Zálabí. Nešli jsme však daleko. Hned za mostem je hospoda U Koucoura. Má příjemné venkoví posezení pod širým nebem, ale pro případ horšího počasí i dřevěnou stavbu, která se prý nechá i vytápět. No, žádná kamna tam vidět nebyla. Takže asi je živočišné teplo. Naštěstí teplo nechybělo, protože byl krásný, téměř ještě letní, večer.

Mělo se začít v 18:30, ale muzikanti se scházeli "jako švábi na pivo". Potom nezbytné usazování, ladění ... Zkrátka a dobře, zpívat se začalo někdy kolem tři čtvrtě na sedm. Zato však "pěkně zostra". A to ještě chybělo banjo, protože Petr mohl přijet podstatně později a všechna čest, skutečně dorazel. Je to od něho pěkné, protože dojíždí z Lysé.

Až na to banjo bylo nástrojové obsazení velice slušné, i podle přítomných stálých hostů se úroveň muziky stále zlepšuje. Však také zpívajících i nezpívajích návštěvníků přibývá. Někdo napočítal, že už nás tam bylo přes 40. Je to pěkné číslo, ale příště je to i závazek. A to nejen z hlediska dalšího zkvalitňování muziky, ale i výběrem vhodných prostor.

K jídlu výborné klobásky, jen pro pití se muselo chodit. Principálka by k tomu měla přihlédnout a vyhlašovat delší přestávky.

Jak muzikanti, tak i zpěváci přispěli ke zdárnému večeru. Končilo se někdy kolem 23.hodiny večerní a už se těšíme na další Zpívánky.

Pro připomenutí účastníkům výletu a ostatním ukázka, jak to tam vypadalo.

Zpět na stránku Realizované akce.