ZKOUŠKA U IVY - 2.11.2014

Měla to být idylická záležitost - příprava vánočních koled a písniček. Odpovídalo tomu i připravené bohaté občerstvení. Realita však byla zpočátku jiná - téměř dramatická. Iva si totiž připravila dlouhý soupis nedostatků, které se řešily v bojovém duchu. Je však třeba konstatovat, že diskuse byla vedena s cílem věci pomoci. Má to však svůj význam. Ovzduší se vyčistilo, věci se vysvětlily a nakonec došel čas i na zkoušení písniček.

A bylo to vydatné, protože podklady se začaly zabarvovat pastelkami, propisovačkami a tužkami. Přidávaly se předehry a dohry. Ladily se akordy a přechody. Občas se měnilo arnažmá i po odehrání již upravených písniček. To vše s cílem, aby to dobře vyznělo. Teprve poté došlo i na muziku a zpěv. Konečně, můžete se o tom přesvědčit na malé vložené ukázce. Možná, že by kvalitě zkoušky přispělo natáčení průběhu na videu. Na ukázce je vidět, jak se muzikanti snaží a v případě, že je dotyčný "přistižen", že se "fláká", okamžitě začne hrát.

Funkce byla vyzkoušena s přehravačem Windows Media Player. Snad to bude fungovat i na jiných. Tím je naznačeno, že musíte mít v počítači nainstalován nějaký přehravač. Jinak písničku nespustíte. Návrat na webovou prezentaci je jednoduchý - přehrávání ukončíte označením křížku v pravém horním konci obrazovky monitoru. Chvilku to potrvá, protože se jedná o velký objem dat. Mějte proto trpělivost.

Bylo to docela náročné, takže "mančaft" byl rád, že občas došlo i na pauzu a konzumaci občerstvení. Vše je připraveno - " .. Vánoce, Vánoce přicházejí .."

Zkouška byla zdokumentována i několika fotkami.

Zpět na stránku Realizované akce.