ZPÍVÁNKY NA ŽOFÍNĚ - 11.10.2014

Máme za sebou první hraní Na Žofíně. Tedy zatím nymburském. I tak bylo nezvykle plno. Sál nešel nafouknout a tak nezbylo provozovateli, než dodatečně zpřístupnit přísálí. Početná návštěva byla umocněna mimo stálých účastí i alternujícími muzikanty, třeba Toni na foukačky a kytaru, dále sólující Romanovy housle. Po kratší pauze si s námi zahrála houslistka Blanka. Zavítali také hosté z dřívějších hracích večerů jako např. Slon, který dostal prostor i pro svoji originální tvorbu a přednes. Velkou radost jsme měli z návštěvy zakladatele a propagátora našeho hraní, Huga. Doufáme, že si brzy s námi také opět zahraje.

Po začátku a menších přesunech se pozice hudebníků ustálily. I tak je stále co řešit tak, aby jsme se slyšeli a viděli a nebyli pokud možno zády k návštěvníkům. Ne vždy jde tomu vyhovět. Na další zkoušce bude určitě probráno snad stoleté téma začátků písní – “TY NÁSTUPY”. Naopak nástupy na přestávky neměly chybu. Ba i návraty před “zvoněním” byly v toleranci. Za to Rusalka jednou málem nestihla. Omluveno, je přece naše učitelka a jde nám vzorem (pak to tak vypadá ).

I tak nasvědčovalo vše dobré pohodě a ukončením v 01:00 hod nedělního času. Ba i Rusalka alias "paruková Duhová víla" si přišla na své.

Na chvíli nám bude chybět Petrovo Banjo, doufáme, že ne na dlouho. Přejeme mu rychlou rekonvalescenci.

Příští “sálová zkouška” bude v sobotu 18.10.2014 v restauraci "Na Růžku" od 18:00 hod. Ještě, že tam mají sklep, předzahrádku a velkou půdu. Snad se tam se svými příznivci vejdeme. Také bude radost až skoro do rána?

Mišák

Pro připomenutí účastníkům i všem ostatním několik fotek. Je jich skutečně jenom pár. Muzikanti na focení nemají čas. Asi budeme muset najít fotografa, který by se tomu věnoval.

Zpět na stránku Realizované akce.